- منتشر شده در شنبه, 30 آذر 1392 20:00
- نوشته شده توسط خبرنگار سایت مداحان قم
- بازدید: 3144
یک مداح اهل بیت(ع) با بیان اینکه تقوا به تنهایی راهگشای مداحی نیست اظهار کرد: مداحان نوجوان باید علم مداحی را بیاموزند.
محمود کریمی در هفتمین آیین تجلیل از نوگلان حسینی که صبح امروز(پنجشنبه) در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد،
با بیان اینکه همه گونه مسابقه دیده بودیم اما مسابقهای برای نوکری ندیده بودیم، اظهار کرد: این از عجایب وجود امام حسین(ع) است که خانوادهها تلاش میکنند تا فرزندانشان را پرورش داده و برای نوکری اهل بیت(ع) به این مسابقه میفرستند.
من حاضرم نوکریهای خودم را با یکی از مداحان نوجوان عوض کنم
وی افزود: من حاضرم که همه نوکریها و گریه گرفتنها از مخاطبهایم را بدهم ولی همت و تلاش یک نفر از کسانی که در آیین تجلیل از نوگلان حسینی برگزیده نشده است را بگیرم.
یک مداح شاید نتواند با خانواده خود عکس بیندازد
این مداح اهل بیت(ع) با بیان اینکه این کار بازنشستگی ندارد و سختیهای خاص خود را دارد خطاب به مداحان دانش آموز حاضر در این مراسم و خانوادههای آنان اظهار کرد: وقتی که مداح اهل بیت(ع) میشوید شاید نتوانید به حرم امام رضا(ع) و یا مسافرتهای دیگری بروید و حتی نمیتوانید با خانواده خود عکسی بیندازید زیرا هرجا که میروید برخی از افراد همواره از شما عکس میاندازند و در این فضای رسانهای حاضر در سطح رسانههای مجازی در بسیاری از مواقع "حیا" جایگاهی ندارد.
کریمی ادامه داد: همچنین زمانی که ازدواج میکنید و میخواهید با همسر خود در خیابان راه بروید شاید بگویند این زن چهارمش است و کسی نیز نمیتواند همراهتان باشد.
همه در همه زمینه نظر میدهند ولی مداح نمیتواند
وی افزود: همچنین با وجود آنکه همه در تمامی زمینهها نظر میدهند شمای مداح نمیتوانید نظر بدهید و به شما گفته میشود که فقط کار خودتان را بکنید و با همه احوال باید بدانید که همه زخمزبانهایی که میخورید یک میلیاردیوم زخمزبانهایی نیست که به اربابتتان گفته شد.
این مداح اهل بیت(ع) با بیان اینکه مداحی و روضهخوانی یک کار علمی است، گفت: برخی میپرسند که آیا من پرهیز غذایی دارم که باید بگویم در بسیاری از مواقع انواع غذاها و فلفل میخورم ولی 20 روز قبل از ماه محرم این مسائل را رعایت میکنم، زیرا امام حسین(ع) از ما چنین توقعی را دارد.
کریمی اظهار کرد: شما مداحان باید بدانید که مردم شما را به خاطر سیدالشهدا(ع) دوست دارند و مقام نوکری را باید از خود سیدالشهدا بگیرید و بدانید که این مقام بازنشستگی هم ندارد.
علم روضهخوانی را بیاموزید
وی گفت: اگر میخواهید یک روضهخوان خوب باشید علم آن را نیز باید داشته باشید و بدانید که تقوا به تنهایی در این عرصه کفایت نمیکند.
این مداح اهل بیت(ع) افزود: حتما باید پای درس بزرگترها بشینید و رفتار و اخلاق مناسب را از آنها بیاموزید.
فریب سیدی مجالستان را نخورید
کریمی با بیان اینکه فریب اینکه یک سیدی از مجالس شما بیرون برود را نخورید، ادامه داد: باید به این موضوع قائل باشید که بقیه از شما بزرگتر هستند و من به خودم میگویم که اگر کسی از نظر سنی از من بزرگتر است عبادتش از من بیشتر بوده و اگر سنش از من کمتر است نسبت به من کمتر گناه کرده است.
مردم احترام به نوکر امام حسین(ع) را وظیفه خود میدانند
وی افزود: همچنین بدانید که اگر مردم به شما احترام گذاشتند به خاطر آن است که آنان وظیفه خود میدانند که به نوکر اباعبدالله الحسین(ع) احترام بگذارند وگرنه فکر نکنید که خبری است.
این مداح اهل بیت(ع) خاطر نشان کرد: البته میدانیم که عزیزدردانه سیدالشهدا(ع) باید باشیم و هستیم ولی نباید این را بگوییم.
کریمی گفت: راه بسیار شیرین است و حضرت زهرا(س) به مداحان و روضهخوانان خسته نباشید میگوید و باید بدانیم که هیچگاه آن حضرت زیر "دِین" کسی نمیماند و اجر کار این افراد را خواهد داد و همچنین باید بدانید که شما جدا شده و سوا کرده توسط آن حضرت هستید.
وی با بیان اینکه کجاست حضرت روحالله که ببیند مسلمانان در حال حاضر در جهان چکار کردهاند، افزود: من 10، 12 سالم بود که به دلیل آنکه ابیاتی را در عزاداری امام حسین(ع) خواندم خودم را به پاسگاه برده و سیلی محکمی به من زدند و پدرم را نیز بسیار مورد ضرب و شتم قرار دادند.
خوشقول باشید
این مداح اهل بیت(ع) اظهار کرد: از جمله مواردی که باید نسبت به آن اهتمام ویژهای داشته باشید این است که باید خوش قول باشید و بدانید که اگر دیر به جلسه برسید صاحب مجلس امام حسین(ع) حضرت زهرا(س) را معطل کردهاید.
نمازتان را جدی بگیرید
کریمی همچنین گفت: نسبت به نمازتان خیلی جدی باشید و درستان را خوب بخوانید و قدر پدر و مادرتان را بدانید.