- منتشر شده در شنبه, 24 آبان 1393 19:13
- نوشته شده توسط خبرنگار سایت مداحان قم
- بازدید: 2449
این اشاره مقام معظم رهبری درباره نحوه سینهزنی نه تنها باعث کاهش عزاداران نشد بلکه به رونق هیئات مذهبی کمک کرد. رهبر انقلاب می خواهند کار دین و هیئات مذهبی به آنجا نرسد که در بعضی کشورها مثل هند و پاکستان در حال اتفاق است.
حاج ماشاالله عابدی باحضور در غرفه مشرق در نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه هدف رهبر انقلاب از پالایش نحوه عزاداریها در داخل و حتی خارج از کشور چیست گفت: قاعدتاً رهبر انقلاب بیش از ما و دیگران اطلاع دارند،
منابعی که در اختیار ایشان است و اطلاع فقهی و دینی که معظمله از وضعیت اجتماعی در داخل کشور، جهان اسلام و حتی خارج از جهان اسلام دارند، سبب میشود مسائلی را درک کنند که شاید در ابتدا برای بنده و شما قابلدرک و تصور نباشد و این مسئله سبب میشود نگاه اجتماعی ایشان عمیقتر از دیگران باشد و این مسئله طبیعی است زیرا منابع و ابزاری که در اختیار ایشان قرار دارد در اختیار دیگر علما و مراجع تقلید نیست در عین اینکه تمام مراجع بزرگوار و محترم هستند.
وی در ادامه افزود، اینکه بگوییم تمام دین به تعبیری با امام حسین (علیهالسلام) پیوند خورده است صحیح است ولی اینکه بگوییم تمام دین منحصر در عزاداری برای آن حضرت شده است، این انحراف از دین است. رهبر انقلاب می خواهند کار دین و هیئات مذهبی به آنجا نرسد که در بعضی کشورها مثل هند و پاکستان در حال اتفاق است.
استاد و مداح هیئت محبانالعباس تهران با بیان مثالی به تبیین مساله پرداخته و افزود: یکی از دوستان خاطرهای از سفر خود به کشور پاکستان یا هندوستان نقل کرد و البته فراموشی از بنده است که کدام کشور بود ولی اصل خاطره مهم وقابل تأمل است.
"نقل به مضمون می کنم که این شخص در یکی از این کشورها با فردی برخورد میکند که شاید صدها یا هزاران نفر مرید داشته و با خودش میگوید از این شخص سؤالی بپرسم تا سطح علمی این فرد برای من مشخص شود ولی هرچه فکر کردم سؤال تخصصی به ذهم نرسید و از این شخص درباره شک بین رکعت سوم و چهارم سؤال کردم که فرد مورد نظر گفت این سؤال بسیار خوبی است ولی باید در مجلس ما شرکت کنید تا من جواب پرسش شما را روی منبر بدهم تا مابقی دوستان هم استفاده کنند؛ وارد مجلس شدیم و من تصور میکردم که به پرسش من پاسخ ندهد ولی اعلام کرد یکی از مهمانان در بدو ورود به هیئت از من سؤالی پرسید و من برای همه شما توضیح میدهم که اگر بین رکعت سوم و چهارم یا هرجای دیگری شک کردید، چه کاری باید انجام دهید، جوابش این است، سه مرتبه بگویید یا حسین و به نماز خود ادامه دهید."
خب ببینید، این میشود سطحینگری و انحراف در دین، یعنی ما احکامی که در اختیار داریم تعطیل کنیم و فقط بگوییم حسین! مگر امام صادق (علیهالسلام) که امام معصوم بود نمیدانست این احکام مهم و مورد نیاز است؟ آیا ائمه معصوم علیهمالسلام که برای امام حسین علیهالسلام عزاداری میکردند و به جای خودش هم به مردم احکام آموزش میدادند، متوجه نبودند که دین چه میگوید؟ آیا امام حسین علیهالسلام که در روز عاشورا اقامه نماز میکند، متوجه نبود دین چه میگوید؟ شخص بدین حد رسیده است که میگوید من به جایی رسیدم که ائمه معصوم نرسیدهاند، من دیگر حسینی شدهام!
رهبر انقلاب میخواهند کار به اینجا نرسد که ما بگوییم فقط حسین، ولایت پذیری همین است، توجه به آموزش علما و فقها یعنی اینکه بپذیریم ولی فقیه بیش از ما و دیگران در دین و نحوه هیئتداری فهم فقهی دارند.
از سوی دیگر، باید به این مطلب هم اشاره کنم که من با توجه به تجربهای که دارم عرض میکنم که این اشاره مقام معظم رهبری درباره نحوه سینهزنی نه تنها باعث کاهش عزاداران نشد بلکه به رونق هیئات مذهبی کمک کرد، خیلی از افراد به این دلیل که برهنه شدن را نمیپسندیدند، به قول ما وسط نمیومدن و یا در مراسم شرکت نمیکردند ولی امسال با توجه به نهی ولی فقیه، آن دسته از افراد هم وارد هیئت شدند و مثل دیگران عزاداری و سینهزنی کردند.
بعضیها این طرف و آنطرف میگویند اگر فلان شخص نظرش را عوض نکند یا این نظر را داشته باشد، دیگر مرجع ما نخواهد بود، این طور که نمیشود، اگر امام زمان علیه السلام فردا ظهور کردند و ایشان هم اعلام کند این موضوع را نمیپسندم، این عده از امام زمان هم عبور میکنند، چون باب میلشان نیست، افراد به تدریج به اینجا میرسند و این مسئله قابل قبول نیست.
حاج ماشاالله عابدی در گفت و گو با وارث نیز به نکاتی در همین موضوع اشاره کرد:
بعد از اینکه نظر مقام معظم رهبری را شنیدیم ،تحقیق کردیم که برای ما یقین بشود و رسیدیم به این مطلب که مقام معظم رهبری برهنه شدن را دوست ندارند، در عین حالی که با سینه زنی موافق هستند ـ یک بار هم در بین فرمایشاتشان فرمودند که قدیم ها از این پیراهن های سینه زنی بوده است و خوب بوده است ـ یعنی اصل سینه زنی را کاملا تایید کرده اند. ما همین که متوجه شدیم آقا آنطور برهنه شدن را دوست ندارند، بعضی از دوستانمان را خواستیم و جلسه ای تشکیل دادیم و این مطلب را به عرضشان رساندیم و من در آن جلسه گفتم که همین که آقا فرمودند من دوست ندارم ،برایم کافی است و نیازی به فتوا نیست و از این به بعد برهنه نمی شوم.
هیئت رزمندگان یک سری زیر پیراهنی هایی را فراهم کرده است و تعدادی از آن ها را در اختیار ما قرار داد و ما آنها را بین تعدادی از بچه هامان توزیع کردیم.
به هر جهت در دهه اول محرم بدون که برهنه بشویم عزاداری کردیم و خدا را شکر این اتفاق خیلی در هیئت موثر بود و بیشتر نفرات هم با همان پیراهنشان عزاداری می کردند . البته سپرده بودیم اگر عزاداری برهنه شد، کسی چیزی به او نگوید.
من بعضی جاها این را گفتم که واقعا فرمایش مقام معظم رهبری، فرمایش به جایی است و تا آنجا که من اطلاع دارم دامنه سینه زنی و عزاداری وسعتش خیلی بیشتر شد و در هیئت ما استقبال زیادی نسبت به سینه زنی صورت گرفت و این حالت در اغلب جلسات اتفاق افتاد.
آقا یک دید وسیعی دارند در سطح دنیای اسلام و بلکه نظراتی را می دهند فراتر از دنیای اسلام و یک جهت نظر ایشان این است که یک زمانی نرسد که بحث عزاداری وارد موضوعات دیگر شود. در بعضی از کشورها این حالت اتفاق افتاده است. مثلا پاکستان و هندوستان. یکی از دوستانمان تعریف می کرد در هندوستان یا پاکستان دقیق خاطرم نیست، یک مجلس پر جمعیتی بودم که یک ملا صحبت می کرد. از او در رابطه با شکیات نماز پرسیدم و ایشان اینگونه پاسخ دادند و تمام انواع شکیات نماز را شمردند و در نهایت گفتند هیچکدام اینها لازم نیست و اگر در نمازت شک کردی فقط 3 مرتبه بگو یا حسین و نمازت درست است! خب آقا نمی خواهند کار به اینجا برسد و به مرور زمان برخی ها فکر کنند که دین فقط همین است . بقیه اصول دین و احکام دین به حاشیه برود.
الان در بعضی جاها این موارد پیش آمده و البته اینها کم هستند ولی کمش هم تاسف آور است. برخی در عزاداری امام حسین علیه السلام محکم هستند ولی در بقیه موارد دینی اینگونه نیستند! انگار احترام به پدر و مادر، نماز، روزه، بدحجابی جزء دین نیست! آقا می خواهند به اینجاها کشیده نشود. الحمدالله نظرشان هم نافذ بود و خدا کمکشان کرد و امسال خیلی بهتر از سالهای گذشته بود
خوب است که این نوع سینه زنی با لباس پخش شود و یک اثرش این است که فیلم های عزاداری آن هم به شکل برهنه جمع می شود و دیگر کسی نمی تواند با اینها اسلام را بکوبد. اثر دیگرش هم این است که وقتی جمعیت می آید، اگر یک منبری وارسته و عالم دینی هم برای سخنرانی حضور داشته باشد و در مجلس سخنرانی کند، به معرفت مردم افزوده می شود و اگر معرفت با عاطفه توام بشود، آن مجلس یک جوان متدین درست و حسابی می سازد.
گاهی فقط جنبه عاطفی تقویت می شود و این خب خیلی ضعف دارد، گاهی هم در بعضی مجالس فقط جنبه معرفتی تقویت می شود، آن هم خیلی ضعف دارد. اگر توجه به این دو نکته با هم توام بشود، آنوقت یک دیندار واقعی می سازد که می تواند دنیا را تکان دهد که مصداق بارز زمان خودمان امام راحل (رضوان الله تعالی علیه ) است که ایشان از جهت معرفتی در اوج، از جهت مجاهدت در اوج و از جهت عاطفه هم در اوج بودند؛ یعنی وقتی روضه خوان کوثری می رفتند و می گفتند: " صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین علیه السلام " امام می لرزیدند و دستمال بزرگشان را در می آوردند برای پاک کردن اشک فراوانشان.