- منتشر شده در شنبه, 28 آذر 1388 18:53
- نوشته شده توسط امیرحسین فلاح
- بازدید: 6804
بخشی از آئین عزاداری در اندونزی
بر پایه پاره ای از آمارها و برآوردها در حال حاضر ، یک درصد از مسلمانان اندونزی را شیعیان تشکیل می دهند. مراسم عزاداری در شهرهای مختلف اندونزی از جمله پاری آلمان ، نیکولو ، پیدی ( در سوماترا ) گرسیک ، با نیودانگی و چند نقطه دیگر جزیره جاوه برگزار می شود. در جزیره جاوه ، محرم را (ماه سورا) (SVRA) و در غرب سوماترا (ماه تابوئیک) می گویند. در دهه اول ماه محرم ، مردم جاوه و سوماترا غذای مخصوصی از جمله حلیم آماده می کنند تا بین مردم فقیر و اعضای خانواده و دوستان خود که به اسم حضرت امام حسن و امام حسین (ع) است درتمام روز بر روی دوش گرفته و هنگام غروب به دریا می سپارند این مراسم در شهرهای (نیکولو) و (پاری آلمان ) توسط سربازان جنوب هند و در نیمه اول قرن نوزدهم ترویج یافته است. مراسم تابوت بخشی از فرهنگ (میانگین کابائو) می باشد. مردم شهر همگی برای شرکت در این مراسم به (میانگ کابائو) می آیند و اگر به هر دلیلی نتوانند در این مراسم حضور پیدا کنند هدایا و کمک های خود را برای مدیر مراسم می فرستند از مسائل جذاب و جنبی این مراسم ، نمایشهای (دبوس) و وارد کردن آلات برنده در بدن و شکم ، (سیلات) هنرهای رزمی و ( ران وی ) یا مسابقه قایقرانی می باشد اوج مراسم تابوت در روز دهم محرم است. در صبحگاه ، تابوت ، داراگا ، پانجا و عمامه امام حسین (ع) توسط دهها هزار نفر از مردم (پاری آمان) که به صورت گروهی از بازار و خیابانها حرکت می کنند به گردش در می آید.
در این اثنا گاهی گروهی از مردم گریه های شدید سر می دهند. و فریاد می کشند. هویاک تابوئیک ، ... هویاک (یاحسین.)
این مراسم با غروب خورشید به پایان می رسد ، و تابوت به دریا سپرده می شود تا سمبل عزیمت براق امام حسین (ع) به آسمان باشد.
مردم عزادار پس از غرق شدن تابوت ، پاره و کاغذهای رنگی و دیگر وسایل را که در ساخت آن به کار رفته است را بر می دارند ، و به خانه های خود باز می گردند.
(سفرنامه سید عمار حکیم به اندونزی / 1373 ه . ق ) در اندونزی ، اول محرم هر سال به عنوان سال نو اسلامی (مشابه عید نوروز) تعطیل است ، مردم در این روز هجرت رسول اکرم (ص) از مکه به مدینه را که سرآغاز تأسیس تمدن اسلامی شده است. جشن می گیرند مقامات دولتی شهر (پاری آلمان) در خصوص مراسم روز عاشورا می گویند که این مراسم ، صرفاً (یک جشن مردمی) است. بدیهی است که هدف دولت ، در تشویق استمرار این مراسم ، جلب هرچه بیشتر توریستهای خارجی است.(همان منبع)
کپي برداري تنها با ذکر منبع مجاز است .{ منبع : سایت مداحان دات آی آر}
نظرات