- منتشر شده در شنبه, 28 آذر 1388 17:15
- نوشته شده توسط امیرحسین فلاح
بخشی از آئین عزاداری در خرمشهر
مردم این خطه از اولین شب ماه محرم ، سیاه پوش شده و بر سر در منازل خود علمهای عزاداری نصب می کنند. مردم در این ایام ، شبها در حسینیه ها گرد هم می آیند و مراسم عزاداری را برپا می کنند.این مراسم معمولا با روضه خوانی آغاز و به سینه زنی ختم می شود.شبهای این ایام در آنجا به نام اصحاب اباعبدا... نامگذاری شده است. اغلب مردم در جهت ادای نذورات خود ، گوسفند قربانی کرده و به مساجد و
حسینیه ها هدیه می کنند و هر شب در تکیه ها و حسینیه ها بعد از پخت بین مردم توزیع می شود. مردم در دهه اول عموماً از بذله گویی و خنده پرهیز کرده و به خود کاملاً حالت عزا می گیرند. برخی از مردم در این ایام به محل حضور بزرگان دین و علما می روند و در آنجا به عزاداری می پردازند.شب عاشورا اغلب مساجد و حسینیه ها از مردم شب زنده دار پر می شود و در ابتدای روز عاشورا قرائت مقتل اباعبدا... و اصحاب شریفش آغاز شده و تا ظهر به طول می انجامد. پس نماز جماعت اقامه می شود و بعد از آن مراسم تعزیه و شبیه خوانی و به تصویر در آوردن مظلومیت اصحاب و اهل بیت و سوزاندن خیمه ها برگزار شده و تا غروب ادامه می یابد.از روز عاشورا تا روز اربعین نیز بسیاری از مردم روزانه زیارت عاشورا می خوانند و در روز اربعین هم مراسم بزرگداشت سیدالشهداء و بازگشت اهل بیت برگزار می شود.
سینه زنی :
در ایام محرم ، هر شب پس از پایان روضه خوانی و چند دقیقه استراحت و صرف چای ، عزاداران مراسم سینه زنی را با دایره گرفتن آغاز کرده و نوحه خوان ، نوحه سرایی خود را شروع می کند. با ملحق شدن عزاداران بیشتر به جمعیت و بزرگ شدن حلقه عزادار ، همزمان سینه زنی و گرد هم چرخیدن حلقه های تو در تو شروع می شود. بر اساس نوع و سبک نوحه سرایی ، فاصله ضربه های سینه زنی به حالتهای مختلف تقسیم می شود.
کپي برداري تنها با ذکر منبع مجاز است .{ منبع : سایت مداحان دات آی آر}
نظرات
هیئت کوی دهدشتی بندر بوشهر
koyedehdashti.blogsky.com
koyedehdashti.blogsky.com
koyedehdashti.blogsky.com