- منتشر شده در دوشنبه, 20 خرداد 1392 17:57
- نوشته شده توسط کارگروه فرهنگی
- بازدید: 2041
ابو عبد الله حسين بن علي بن ابي طالب عليهم السلام، سومين امام از اهل بيت طاهرين و دومين نواده رسول خدا صلي الله عليه و آله و يکي از دو سرور جوانان اهل بهشت و دو گل خوشبوي محمد مصطفي و يکي از پنج نفر اصحاب کساست.
او در سوم ماه شعبان سال چهارم هجري، در شهر مدينه و در خانه وحي و ولايت، چشم به جهان گشود.
چون خبر ولادتش به پيامبر گرامي اسلام صلي الله عليه و آله رسيد، به خانه علي و فاطمه عليهما السلام آمد و اسماء [1] را فرمود تا کودکش را بياورد. اسماء او را در پارچهاي سپيد پيچيد و خدمت رسول اکرم (ص) برد، آن گرامي به گوش راست او اذان و به گوش چپ او اقامه گفت [2] .
به روزهاي اول يا هفتمين روز ولادت با سعادتش، امين وحي الهي، جبرئيل، فرود آمد و گفت: سلام خداوند بر تو باد اي رسول خدا، اين نوزاد را به نام پسر کوچک هارون «شبير» [3] که به عربي«حسين» خوانده ميشود، نام بگذار. [4] چون علي (ع) براي تو بسان هارون براي موسي بن عمران است جز آنکه تو خاتم پيغمبران هستي.
و به اين ترتيب نام پر عظمت «حسين» از جانب پروردگار، براي دومين فرزند علي و فاطمه عليهما السلام انتخاب شد.
مداحان:به روز هفتم ولادتش،فاطمهي زهراء که سلام خداوند بر او باد، گوسفندي را براي فرزندش به عنوان عقيقه [5] کشت و سر آن حضرت را تراشيد و هم وزن موي سر او نقره صدقه داد. [6]
اين نمايه ضمن ارتباط به نمودار و ويژه نامه ي امام حسين (ع) در بردارنده ي 5 مطلب براي تشريح تولد آن امام همام مي باشد.
______________________________________
[1] - احتمال دارد منظور از اسماء، دختر يزيد بن سکن انصاري باشد.ر.به.ک.اعيان الشيعه جزء 11 ص 167. «به نقل از: کتاب " پيشواي سوم "»
[2] - امالي شيخ طوسي ج 1 ص 377. «به نقل از:همان»
[3] - شبر بر وزن حسن و شبير بر وزن حسين و مشبر بر وزن محسن نام پسران هارون بوده است و پيغمبر اسلام (ص) فرزندان خود حسن و حسين و محسن را به اين سه نام ناميده است- تاج العروس ج 3 ص 389،اين سه کلمه در زبان عبري همان معني را دارد که حسن و حسين و محسن در زبان عربي دارد- لسان العرب ج 6 ص 60. «به نقل از:همان»
[4] - معاني الاخبار ص 57 «به نقل از:همان»
[5] - در منابع اسلامي در بارهي عقيقه سفارش فراوان شده و براي سلامتي فرزند بسيار مؤثر دانسته شده است،ر.به.ک.وسائل الشيعه ج 15 ص 143 به بعد. «به نقل از:همان»
[6] - کافي ج 6 ص 33. «به نقل از:همان»
منبع :سایت مداحان قم