- منتشر شده در چهارشنبه, 03 آبان 1391 18:45
- نوشته شده توسط امیرحسین فلاح
- بازدید: 7204
مدرس حوزه های علمیه روز عرفه را روز تدبیر در آفرینش و خلقت و توجه به رابطه بنده با پروردگار دانست و گفت: مضامین دعای عرفه عرشی است، قرائت دعای اباعبدالله همراه با تدبیر در مضامین ارزشمند این دعا برای بندگان راهگشا خواهد بود.
به گزارش خبرنگا رتبیان به نقل از شبستان حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین فاطمینیا، استاد اخلاق و مدرس حوزه های علمیه به تشریح ویژگی ها و اهمیت روز عرفه پرداخت و گفت: آن چیزی که در روز عرفه داریم و باید به آن توجه جدی شود دعای اباعبدالله است که مضامین آن عرشی است و مهمتر از قرائت آن تدبر در مضامین ارزشمندش استک...
- منتشر شده در چهارشنبه, 03 آبان 1391 18:43
- نوشته شده توسط امیرحسین فلاح
- بازدید: 5368
روز نهم ماه ذیحجه روز عرفه و از اعياد عظيمه است اگرچه به اسم عيد ناميده نشده است و روزى است كه حق تعالى بندگان خويش را به عبادت و طاعت خود خوانده و مَوائد جُود و احسان خود را براى ايشان گسترانيده و شيطان در اين روز خوار و حقيرتر و رانده تر و خشمناكترين اوقات خواهد بود.
روايت شده كه حضرت امام زين العابدين عليه السلام در روز عرفه صداى سائلى را كه از مردم سؤال مى نمود، شنید و به او فرمود واى بر تو، آيا در این روز از غير خدا سؤال مى كنى؟ و حال آن كه در این روز امید مىرود که بچههاى در شكم هم از فضل خدا بی نصیب نمانند و سعید شوند.
- منتشر شده در چهارشنبه, 03 آبان 1391 16:09
- نوشته شده توسط امیرحسین فلاح
- بازدید: 4784
عرفه؛ روزی بسان شب قدر
عرفه؛ تنها امید بخشایش
عرفات، نام منطقه وسیعى است با مساحت حدود 18 كیلومتر مربع در شرق مكه معظمه، اندكى متمایل به جنوب كه در میان راه طائف و مكه قرار گرفته است. زائران بیتالله الحرام در روز عرفه - نهم ذى الحجه - از ظهر تا غروب در این منطقه حضور دارند. در روایتی آمده است كه آدم و حوا (ع) پس از هبوط از بهشت و آمدن به كره خاكى، در این سرزمین همدیگر را یافتند و به همین دلیل، این منطقه «عرفات» و این روز«عرفه» نام گرفته است.(1) ادامه در ادامه مطلب...
- منتشر شده در چهارشنبه, 03 آبان 1391 18:32
- نوشته شده توسط امیرحسین فلاح
- بازدید: 6086
پاسخ:
امام حسین که در معرض بازداشت و ترور توسط مأموران امنیّتی بنیاُمَیَّه در شهر مقدس مکّه بود، در روز سهشنبه هشتم ذیالحجه سال شصت هجری از آنجا خارج شده و به سوی عراق روانه گردید؛[۱] چنانکه ابومِخْنَف میگوید: حسین خانه خدا را طواف کرد و سعی بین صفا و مروه را انجام داد و مویش را کوتاه کرد و از احرام عمره خارج شد.[۲] شیخ مفید میگوید: وقتی امام حسین خواست به سوی عراق روانه شود، طواف کعبه نمود و سعی بین صفا و مروه را انجام داد و از احرامش خارج شد، و آن را عمره قرار داد چون قادر به انجام حج کامل نبود. زیرا میترسید [توسط مأموران بنیاُمَیَّه] دستگیر شود و به نزد یزید فرستاده شود، لذا عمره بجا آورد و همراه اعضای خاندان، فرزندان و شیعیانش که به او پیوسته بودند، از مکّه خارج شد.[۳]
تهدیدها در مورد جان امام در مکّه در سخنان و فرمایشات آن حضرت به فراوانی به چشم میخورد، همچنین امام حسین در مورد بنیاُمَیّه فرمود:
«به خدا سوگند آنان مرا رها نخواهند کرد، تا اینکه روحم را از بدنم جدا کنند و آنگاه که این کار را کردند، خدای تعالی کسی را بر آنان مسلّط کند که آنان را ذلیل و خوار کند و بیارزشتر از کهنه پارچه حیض زنان گردند».[۴] ادامه در ادامه مطلب...
- منتشر شده در چهارشنبه, 03 آبان 1391 15:51
- نوشته شده توسط امیرحسین فلاح
- بازدید: 6197
یکی از این روزها، نهم ذیحجّه یعنی روز عرفه است که می توان آن را روز دعا و نیایش نام نهاد. مخصوصا برای کسانی که توفیق تشرّف به حج و حضور در صحرای عرفات را پیدا کرده اند.
جایگاه روز عرفه
مرحوم شیخ عباس قمی درباره شب عرفه می گوید: «از لیالی متبرّکه و شب مناجات با قاضی الحاجات است و توبه در آن مقبول و دعا در آن شب مستجاب است. و کسی که آن شب را به عبادت بسر آورد، اجر و پاداش هفتاد سال عبادت را دارد.»
وی در رابطه با روز عرفه نیز می گوید: «روز عرفه از اعیاد عظیمه [و بزرگ] است، هر چند به اسم عید نامیده نشده و روزی است که حق تعالی بندگانش را به عبادت و طاعت فراخوانده و سفره های جود و احسان خود را برای آنها گسترده و شیطان در این روز تحقیر و رانده شده و خشمناک است.»
امّا جایگاه والای روز عرفه، در روایات معصومین علیهم السلام بیشتر نمود پیدا می کند که در زیر به نمونه هایی اشاره می شود.
ادامه در ادامه مطلب...