- منتشر شده در یکشنبه, 29 فروردين 1389 14:48
- نوشته شده توسط امیرحسین فلاح
حضرت زینب (علیهاالسلام)، معلم قرآن
یك سال پس از استقرار امیرمؤمنان علی (علیهالسلام) در كوفه، زنان و دختران مشتاق دانش، به آن حضرت پیام فرستادند و گفتند: ما شنیدهایم كه دختر شما حضرت زینب (علیهاالسلام) همانند مادرش فاطمه زهرا (علیهاالسلام) منبع سرشار دانش و داراى علوم و كمالات است. اگر اجازه دهید در صبح یكى از روزهاى عید به محضرش حاضر شده و از آن سرچشمه دانش بهرهمند شویم . ادامه متن در قسمت ادامه مطلب ...
حضرت على (علیهالسلام) اجازه داد تا دختر عالمهاش زینب كبرى (علیهاالسلام)، بانوان مسلمان كوفه را آموزش دهد و مشكلات علمى و دینى آنان را حل كند. حضرت زینب (علیهاالسلام) نیز آمادگى خود را اعلام نمود و بعد از دیدارهاى مقدماتى، جلسه تفسیر قرآن براى آنان تشكیل داده و پرسشها و شبهات آنان را پاسخ مىداد. (1)
روزى در یكى از جلساتى كه حضرت زینب (علیهاالسلام) براى زنان كوفى تفسیر مىگفت، امیر مؤمنان علی (علیهالسلام) وارد جلسه شد تا كلاس درس دخترش را از نزدیك ببیند. آن روز حضرت زینب (علیهاالسلام) در مورد تفسیر «كهیعص» سخن مىگفت.
حضرت على (علیهالسلام) ضمن اشاره به تفسیر دیگرى از این آیه فرمود: دخترم! این حروف رمزى است در مصیبتهایى كه بر شما عترت پیامبر (صلى الله علیه و آله) وارد خواهد شد. سپس آن حضرت تمام مصائب كربلا را براى دخترش و حاضرین شرح داد.
حضرت زینب (علیهاالسلام) با شنیدن سخنان پدر متاثر شده و صداى نالهاش بلند گردید و فضاى جلسه قرآن تغییر کرد. (2)
کپي برداري تنها با ذکر منبع مجاز است .{ منبع : سایت مداحان قم}
پینوشتها:
1- ریاحین الشریعه، ج3، ص57 .
2- خصائص الزینبیه، ص27 .
تنظیم تبیان: گروه دین و اندیشه، هدهدی
کپي برداري تنها با ذکر منبع مجاز است .{ منبع : سایت مداحان قم}